Жител на Испания е осъден на 15 месеца затвор за публикуването на

...
Жител на Испания е осъден на 15 месеца затвор за публикуването на
Коментари Харесай

Първа присъда в Испания за разпространение на фалшиви новини

Жител на Испания е наказан на 15 месеца затвор за публикуването на фалшив дискриминиращ мигрантите текст в обществените медии. Това заяви Върховният съд на Каталуния.

В кралството се организира първият правосъден развой по дело за разпространяване на невярна информация с дискриминационен темперамент. Според следствието, „ стимулиран от неприязънта и отхвърлянето на задграничните имигранти от марокански генезис “, обвиненият е разгласил видеоклип в Twitter през 2019 година Според вестник „ Ел Паис “ наказаният е чиновник на Гражданската армия на кралството.

Според обвинения на фрагментите е сниман акт на принуждение, осъществен от малолетни мигранти, за който се твърди, че се е случил в Испания. Според известия в локалните медии видеото в действителност е от случай, станал в Китай.

Както прецизира съдът, по време на съвещанието е взето решение на обвинения да бъде наложено наказване от 15 месеца отнемане от независимост. Освен това той ще бъде глобен с 1600 евро. На наказания е подредено да закрие профилите си в обществените медии и му е неразрешено да основава нови, в случай че в тях е оповестена дискриминационна информация.

Тъй като присъдата е по-малка от две години отнемане от независимост и поради чистото досие на наказания, съгласно испанската процедура той ще може да избегне действително отнемане от независимост.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР